Έκλειψη ηλίου 20ης Μαρτίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική. Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση

http://www.noa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=679:20-2015&catid=91:solar-eclipse-2015&Itemid=428&lang=el, ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας  για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

Διαβάστε ΕΔΩ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 15:46

Πρόσκληση κατάθεσης προσφοράς για πολυήμερη εκδρομή

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (Αριδαία, Παύλου Μελά 24 Τ.Κ. 58400) ζητά κατάθεση προσφορών για πραγματοποίηση πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα (Βουλή). Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της πιο αξιόλογης οικονομικά και ποιοτικά προσφοράς ταξιδιωτικού γραφείου. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε προσφορά, έως την Παρασκευή 27-3-2015 και ώρα 12.00 π.μ. Η πολυήμερη θα πραγματοποιηθεί από τις 23-05-2015 μέχρι 25-05-2015 και θα συμμετέχουν 14 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 14 γονείς και κηδεμόνες και 2 εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 16:14

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την τριήμερη εκδρομή της Στ’ τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας στην Αθήνα

Τα 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας ζητά κατάθεση συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προσφορών που να αφορούν τη μετακίνηση, τη διαμονή με πρωινό και το  πρόγραμμα επισκέψεων για την πραγματοποίηση τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα σύμφωνα με την  36590/Γ2/30-3-2010 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της πιο αξιόλογης, οικονομικά και ποιοτικά προσφοράς  ταξιδιωτικού γραφείου, με σκοπό  την ασφάλεια και ικανοποίηση των  μαθητών/τριών μας και των συνοδών (εκπαιδευτικών και γονέων).

Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 15:49

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την τριήμερη εκδρομή της ΣΤ’ και Ε’ τάξης των 6/θέσιου Ολοημέρου Δημοτικού Σχολείου Αρσενίου και 2/θέσιου Ολοημέρου Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου στην Αθήνα

Τα ΔΥΟ σχολεία 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αρσενίου  και 2/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου, ζητούν κατάθεση συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προσφορών που να αφορούν τη μετακίνηση , τη διαμονή με πρωινό και το πρόγραμμα επισκέψεων για την πραγματοποίηση τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης  στην Αθήνα»

   Η προσφορά κατατίθεται κλειστή στο Σχολείο του Αρσενίου έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 10:00π.μ.

 

   Η προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως με Υπεύθυνη Δήλωση ότι διαθέτει βεβαίωση συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για τη λειτουργία τουριστικού γραφείου η οποία βρίσκεται σε ισχύ.

Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 12:42

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Δημοτικού Σχολείου Καλής

Διαβιβαστικό

Θεματολογία

Αίτηση συμμετοχής

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 16:28

Σελίδα 1 από 52

Καλωσόρισμα

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Τσαλικίδης Νικόλαος και οι συνεργάτες του σας καλωσορίζουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Κύριες επιλογές

Menu
Go to top