Μεταπτυχιακά προγράμματα - Συνέδρια - Ημερίδες

Συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου - Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 

Πανσέληνος  2020

3  Αυγούστου  2020,  21:30

Όταν βγαίνει το φεγγάρι

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας

 σας προσκαλούν στη συναυλία της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τη Μαριάννα Ζάχου και τον Σπύρο Καβαλλιεράτο

Το πρόγραμμα θα περιέχει έντεχνα ελληνικά τραγούδια των Αττίκ,  Χατζιδάκι,  Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λεοντή και επιλογές από την έντεχνη μουσική άλλων χωρών. Μουσική από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή αναπαράγεται δημιουργώντας ένα αισθητικό πλαίσιο, όπου σμίγουν τα χρώματα και οι μυρωδιές του τόπου μας, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

H Μαριάννα Ζάχου και ο Σπύρος Καβαλλιεράτος συνεργάζονται από το 2013. Μετρούν πλήθος εμφανίσεων, είτε ως ντουέτο, είτε ως μετέχοντες μεγαλύτερων σχημάτων. Φέτος το καλοκαίρι εμφανίζονται ξανά μαζί και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιλογές από παλαιότερα έργα τους,  "Χρώματα κι αρώματα" (Αθήνα 2017), "Θαλασσινά φεγγάρια" (Λάρισα 2020), καθώς και από τη φετινή τους μουσική συνύπαρξη με τον Αποστόλη Γιάγκο ως D trio.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους, όπως επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα SARS-COV-2.

Η προσέλευση των επισκεπτών θα γίνει υπό τις συστάσεις του φυλακτικού προσωπικού.

 

Δείτε ΕΔΩ τα συνημμένα.

ΝΕΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 410 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

ΕΝΑΡΞΗ 1/9/2020  

 

Αναμορφωμένο διευρυμένο 7μηνο πρόγραμμα 410 ωρών εξ'ολοκλήρου εξ αποστάσεως

Μοριοδότηση για διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών μέσω ΑΣΕΠ. Μέγιστη μοριοδότηση σε εκπαιδευτές και στελέχη Δ.ΙΕΚ και Δ.ΣΕΚ.

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΔΙΒΙΜ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Εξειδίκευση στελεχών, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων»

Στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ., θα υλοποιηθεί ο 10ος Κύκλος του προγράμματος «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Εξειδίκευση στελεχών, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων».

Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των στελεχών και εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και των εκπαιδευτικών  της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εν ενεργεία και υποψήφια στελέχη  καθώς και εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν και αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στον σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος της ειδικότητας τους. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Αναπληρωτές και υποψηφίους για διορισμό στην εκπαίδευση
 • Διευθυντές, υποδιευθυντές και στελέχη  Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ., Ι.Ι.Ε.Κ).
 • Εκπαιδευτές Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ., Ι.Ι.Ε.Κ).
 • Εκπαιδευτές Ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.).
 • Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εμπλέκονται στο μεταλυκειακό έτος- τάξη μαθητείας
 • Εκπαιδευτικούς, Διευθυντές, Υποδιευθυντές, ΕΠΑΣ Ο.Α.Ε.Δ
 • Εκπαιδευτές ενηλίκων πιστοποιημένους ή μη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. που θέλουν να ασχοληθούν με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα, αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες.

Η 1η ενότητα που θα διαρκέσει από 1/9/2020 έως 14/11/2020, είναι συνολικής διάρκειας 200 ωρών και αποτελείται από έξι υποενότητες.

Η 2η ενότητα του προγράμματος θα διαρκέσει από 15/11/2020 έως 3/4/2021 και είναι διάρκειας 210 ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι/ες στην ενότητα αυτή θα εκπονήσουν ερευνητική εργασία που θα αφορά την διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών επιλεγμένoυ πληθυσμού-στόχου και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος της ειδικότητάς τους.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες επιλέγουν εάν θα παρακολουθήσουν μόνο την πρώτη (200 ώρες) ή και τις δύο ενότητες (410 ώρες) του προγράμματος.

 

Μεθοδολογία υλοποίησης του προγράμματος

Οι θεματικές ενότητες θα αναπτυχθούν με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, e-learning του Α.Π.Θ.

Παροχές του προγράμματος

 • Μοριοδότηση για διορισμό εκπαιδευτικών
 • Μέγιστη Μοριοδότηση  σε εκπαιδευτές και στελέχη για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ)
 • Εκπαιδευτικό υλικό (βιντεoδιαλέξεις, παρουσιάσεις power point, e-bοoks, σημειώσεις, βιβλιογραφία)
 • Οδηγός μελέτης
 • Βεβαίωση συμμετοχής
 • Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 228 Ευρώ ανά ενότητα. Το κόστος συμμετοχής και για τις δύο ενότητες ανέρχεται στο ποσό των 456 Ευρώ .

Εκπτωτική πολιτική

 • ΑΜΕΑ, έκπτωση 20% (360 Ευρώ για δύο ενότητες, 180 Ευρώ για μία ενότητα)
 • Άνεργοι με κάρτας ανεργίας σε ισχύ, έκπτωση 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)
 • Προσωπικό Α.Π.Θ., έκπτωση 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)
 • Εκπαιδευτές ΙΕΚ, έκπτωση 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)
 • Εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ, έκπτωση 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)
 • Εκπαιδευτικοί ΕΠΑΣ Ο.Α.Ε.Δ 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)
 •  Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί 12% (400 Ευρώ για δύο ενότητες, 200 Ευρώ για μία ενότητα)

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 9/7/2020  και μόνον ηλεκτρονικά. Για την επιλογή των υποψηφίων θα ληφθούν υπ’ όψιν οι τίτλοι σπουδών και η ενδεχόμενη προϋπηρεσία. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί από 1/9/2020 έως 14/11/2020 η 1η θεματική ενότητα και από 15/11/2020 έως 3/4/2021 η 2η θεματική ενότητα.

Την Αίτηση για συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα τη βρείτε εδώ:

http://www.diaviou.auth.gr/programs/epangelmatiki-ekpedefsi-ke-katartisi-exidikefsi-stelechon-ekpedeftikon-ke-ekpedefton-enilikon-6/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διοικητικά υπεύθυνη κ. Φαίη Αποστολίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  ή τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, Δρ. Αζαρία Μαυρόπουλο (τηλ. επικοινωνίας: 2310 995892, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Φαίη Αποστολίδου

Γραμματεία Προγράμματος

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

ΑΠΘ

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

ΝΕΟ! ΕΝΑΡΞΗ 31/8/2020  

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΔΙΒΙΜ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης»

Στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. και μετά την επιτυχή υλοποίηση εικοσιένα κύκλων, θα υλοποιηθεί ο 22ος Κύκλος του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης».

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι  οποίοι διδάσκουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου. Επίσης, επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία των επιμορφούμενων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων όλων των γνωστικών αντικειμένων που θέλουν να επιμορφωθούν ώστε να πιστοποιήσουν την εκπαιδευτική τους επάρκεια  και να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο σε ενήλικες εκπαιδευομένους.
 • ενταγμένους στο μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π καθώς και σε άλλα μητρώα εκπαιδευτών  ενηλίκων, οι οποίοι με την παρακολούθησή του  θα έχουν την ευκαιρία να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο επιστημονικό πεδίο  της εκπαίδευσης ενηλίκων
 • υφιστάμενα και υποψήφια στελέχη δομών Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.ά.) που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους καθώς  και να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το Εθνικό πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π που προκύπτει από το επικαιροποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του εκπαιδευτή ενηλίκων δια βίου μάθησης. Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει 2 μήνες, είναι συνολικής διάρκειας 155 ωρών και περιλαμβάνει 145 ώρες ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκπαίδευση και 10 ώρες εργαστήριο σχεδιασμού και υλοποίησης μικροδιδασκαλίας. 

 

Παροχές του προγράμματος

 • Εκπαιδευτικό υλικό (βιντεoδιαλέξεις, παρουσιάσεις power point, e-bοoks, σημειώσεις, βιβλιογραφία)
 • Οδηγός μελέτης
 • Βεβαίωση συμμετοχής ή Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS
 • Απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ, για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία 150 ωρών σε ενήλικες.
 • Επιπλέον μοριοδότηση σε πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδευτές ενηλίκων για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις δομών Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.ά.)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

 1. ΑΜΕΑ, έκπτωση 20% (220 ευρώ)
 2. Άνεργοι με κάρτας ανεργίας σε ισχύ, έκπτωση 10% (250 Ευρώ)
 3. Προσωπικό ΑΠΘ έκπτωση 10% (250 ευρώ)

Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν ισχύουν αθροιστικά.      

                                    

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 22/7/2020 και μόνον ηλεκτρονικά. Για την επιλογή των υποψηφίων θα  ληφθούν υπ’ όψιν οι τίτλοι σπουδών και η ενδεχόμενη προϋπηρεσία. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί από 31/8/2020 έως 25/10/2020.

Την Αίτηση για συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα τη βρείτε εδώ:

http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-ekpedefton-enilikon-dia-viou-mathisis-8/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διοικητικά υπεύθυνη κ. Φαίη Αποστολίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  ή τον αναπληρωτή Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, Δρ. Αζαρία Μαυρόπουλο (τηλ. επικοινωνίας:  2310 995892, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Φαίη Αποστολίδου
----
Γραμματεία Προγράμματος

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης

Α.Π.Θ.

w: http://diaviouedu.web.auth.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1ο Διεθνές Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Συνέδριο από την ερευνητική ομάδα Mediapedagogy του εργαστηρίου Ψυχολογίας – Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε ΕΔΩ.

4η Ανακοίνωση- Διεξαγωγή μέσω διαδικτύου του 3ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΠΔΕ Κρήτης

Διαβάστε ΕΔΩ.

Σελίδα 1 από 136

Κύριες επιλογές

Menu

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

20180730 Hlektr Ypoboli pde allodapous

Go to top