Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης 9 μηνών με τίτλο:

«ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»  410 ωρών  9 μηνών 33ECVET

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της διά βίου μάθησης, απευθύνεται σε εργαζομένους στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, κοινωνικούς επιστήμονες, ειδικούς της ψυχικής υγείας, στελέχη διοίκησης, φοιτητές και εργαζομένους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ειδικότερα απευθύνεται σε ανθρώπους, που θέλουν να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες αναφορικά σε μοντέλα φροντίδας, στην παροχή υποστήριξης μεταναστών στο σχολικό, οικογενειακό, υγειονομικό-κλινικό και άλλο εργασιακό περιβάλλον καθώς και ελέγχου/διαχείρισης επιβλαβών παραγόντων και των συνεπειών τους στην υγεία των εργαζομένων σε δομές μεταναστών-προσφύγων.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εκπαίδευση/εξειδίκευση επαγγελματιών υγείας, άλλων επιστημόνων, εργαζομένων και φοιτητών στη διαπολιτισμική φροντίδα. Πιο συγκεκριμένα, στόχο αποτελεί η δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών που θα μπορούν να παρέχουν διαπολιτισμικές υπηρεσίες φροντίδας σε ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα καθώς επίσης θα αναπτύσσουν πολιτικές ελέγχου και διαχείρισης των επιβλαβών παραγόντων και των συνεπειών τους στην υγεία των εργαζομένων σε δομές μεταναστών και προσφύγων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :
• Πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και πτυχιούχους άλλων ανωτέρων και ανωτάτων σχολών (Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας).
• Επαγγελματίες και λοιπούς εργαζόμενους σε τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Εργαζόμενους σε δομές μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Φοιτητές1.
• Απόφοιτους EΠΑ.Λ. ή Τ.Ε.Ε.ή Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή «Τάξης μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή κ.λ.π)
• Σπουδαστές ή Απόφοιτους I.E.Κ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Εργοθεραπείας κ.τ.λ.)

Τα οφέλη του προγράμματος:

Μοριοδότηση :

Α) Διορισμού μόνιμων ή πρόσληψης ως αναπληρωτές/ωρομίσθιων με το σύστημα του ΑΣΕΠ (νόμος 4589/2019)(2 μονάδες):

  • Εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης (άρθρο 57),
  • Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης - Ε.Α.Ε. (άρθρο 58),
  • Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό - Ε.Ε.Π. (άρθρο 59),
  • Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό – Ε.Β.Π. (άρθρο 60).

Β) Μοριοδότησης για την επιλογή των εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (νόμος 4589/2019) (10 μονάδες).

Γ) Κατάταξης στους πίνακες επιλογής στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νόμος 4547/2018, άρθρο 21 και 24)(0,5 μονάδες).

Κάντε τώρα την αίτησή σας!

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ

Έναρξη Επιμόρφωσης: Σεπτέμβριος 2020

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας ΕΔΩ

ή να μας ακολουθείτε μέσω social media   Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

 

ή να επικοινωνήσετε με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος και τους συνεργάτες της στα:
???? Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα παρακαλούσαμε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κοινοποιηθεί το παρόν στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης

Τηλ.:24210 06366

Fax: 24210 06487

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.learning.uth.gr

Κύριες επιλογές

Menu

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

20180730 Hlektr Ypoboli pde allodapous

Go to top